Inte bara människor gillar seafood |
På vägen mot kvällens hotell tog vi en omväg mot Oban bara för att ha sett det. Det var en riktig fiskeort med mycket båtar och "korvkiosken" sålde kräftor, ostron, krabba och annat från havet.
Hotellet var i en gammal järnvägsstation! |
På kvällen landade vi på Hollytree and Swimmingpool. Ett väldigt fånigt namn på ett hotell som var suveränt både när det gäller läge, utsikt, rum och mat. Det blev resans finaste hotell. Vi åt seafoodplate med ostron, havskräftor, blåmusslor, pilgrimsmusslor och rökt lax. Allt med god såser.
De hade faktiskt en Swimmingpool men framförallt ett "Finnish Saunarium" där jag och Magnus tillbringade en del av onsdagsmorgonen.
Hamnen i Portree |
Vid 16 embakerade vi en färja som tog oss fastlandet till Isle of Skye. Skye var väldigt vackert med stora ljungbeklädda berg. Vi sov på ett hotell i den största orten Portree. På kvällen åt jag en lokal pizza med bland annat blackpudding på. Det är som blodpudding men inte så sött. Inte så dumt som det låter.
Isle of Skye - ljungens och bergens ö |
Kelp och bubblor |
Efter det tog vi oss till byn Kyel of Lochals som ligger på fastlandssidan vid bron till Skye. Där tog vi en båt med undervattensrum där man kunde sitta och titta under färden. Man förstod verkligen hur kelp kan ställa till det vid ankring.
Utsikt mot slottet från vårt hotellfönster |
Vi trivdes väldigt bra framför brasan med varsin wiskey på kvällen.
Fredagen ägnades åt att ta sig ner till Edinburgh och en lägenhet som vi hyrt bara 50 meter från stadens "västerlånggata". Vi är nu ganska slitna och trötta och smälter för tillfället den godaste Indiska TakeaWay vi någonsin ätit. Kvällen blir säkert tidig men i morgon ska vi gör stan efter bästa förmåga innan vi på söndag åker hem efter 5 dygn Skottland.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar